Live, Laugh, Love - Reisverslag uit Philipsbourg, Guadeloupe van Laura Duijnhoven - WaarBenJij.nu Live, Laugh, Love - Reisverslag uit Philipsbourg, Guadeloupe van Laura Duijnhoven - WaarBenJij.nu

Live, Laugh, Love

Door: Laura

Blijf op de hoogte en volg Laura

06 Mei 2013 | Guadeloupe, Philipsbourg

Donderdag 2 mei

Wakwakwakker worden,huphup tijd om naar stage te gaan.
Wat zou er vandaag gaan gebeuren? Nou we hoefden gelukkig niet lang te wachten. Een heel ontvangstcomité van leerkrachten stond al klaar (Hebben jullie ons zo gemist?) Druk bellend en roepend van HUH, NEE? ÉCHT? Wat zou hier aan de hand zijn....

....

GEEN SCHOOL?????!!!! Wat?????? Ja hoor, het was echt waar. Op de radio was, door een of andere beste man, even medegedeeld dat
alle scholen vrij waren.. Dat kan hier allemaal. Staan de vakanties in Nederland allang vast, hier kan het gewoon per dag verschillen.
Toen alle kinderen die er al waren, maar naar huis gestuurd. Blijde gezichten natuurlijk. Tot een dik kwartier later in paniek gebeld werd, school ging toch door.. Huh, maar? Foutje op de radio, alle scholen hadden vrij BEHALVE de katholieke. Toen een fijn dagje gehad met 9 kinderen. Lekker opstarten zo naar de vakantie.

In de avond heb ik kokosgarnalen gegeten. (Thijs, stop maar met knijpen.. Het is gewoon echt waar) Als ik dadelijk terug kom moet jij oppassen met jouw garnalen....

Verder eens even een spectaculair lesje opgezet. Een ware les over eieren en reptielen. Eitje gekookt ( Met hulp van BJ, omdat de eerste keer mijn ei een dikke barst had.. zucht) powerpointje gemaakt, filmpje opgezocht, spannend verhaal, kom maar op met die kinderen!!

Na deze zware arbeid tijd om lekker te relaxen met een filmpje. Lekker op de bed-bank en genieten van de rust! Totdat ik iets hoor knarsen, vreemd geluid, ik draai mijn hoofd en... PLOF een met twee zwarte kraaloogjes ,dikke, vieze, gore, grote, bruine RAT laat zich ongegeneerd neerploffen op mijn kastje... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH ik was zo buiten en gillen. Geloof dat ze het aan de andere kant van Sint Maarten hebben kunnen horen. GADVER, dat moet mij dan weer gebeuren.. Gelukkig heb ik fijne huisgenoten die me dan meteen te hulp schieten.. Nou niet dus, een blik van: 'waar heb jij nou weer last van'' en de opmerking: 'oh it was that rat again' daar kon ik het mee doen. Fijn hoor jongens. Mijn spullen bij elkaar gegrist en maken dat ik weg kwam...

Nu moet ik het doen met nog méér huisdieren. En ik had er al zoveel. Alleen de kakkerlakken ontbreken nog... klopklopklop.

Vrijdag 3 mei

Vandaag waren er iets meer kinderen. Ik had een uur de tijd voor mijn les. Na 2 minuten voelde ik het zweet al lopen.. Jakkes zeg. De les ging verder prima, ze vonden het allemaal interessant en afwisselend. Wat een temperament hebben die kids. Ze zijn wel erg kletserig tussendoor.

Na school moesten we snel weg. DÉ brug stond open. Dit is de brug waar erg veel verkeer doorheen gaat en deze zou een flinke onderhoudsbeurt krijgen. Om half 2 zou dit spektakel gaan beginnen, maar om 1 uur was er al geen houden meer aan. Wij gingen niet meer over die brug komen.. Poeh, jammer dat ze dit wel eens op tijd gingen doen. Gelukkig kent Auke nog een andere route.. Nou we hebben ruim 1,5 in de auto gezeten i.p.v een kwartiertje. Overal files.

In de avond zouden we gaan eten bij de Chinees, waar ze ook sushi hadden. Perfecte combo voor ons. Ik lekker chinees en Auke sushi. Jammer dat deze chinees niet meer bestond en ze niet op het idee zijn gekomen het bord weg te halen. Wel zat er een Thai. Chinees, Thai een pot nat. Super lekkere beef met broccoli gehad.. Mijn hele bordje leeggegeten! Als toetje, om te vieren dat Auke gaat verhuizen, chocoladetaart! Hmmm lekker.. De rekening viel een beetje tegen $105 Wow zoveel geld hadden we niet eens bij. Martini's? Is dit onze rekening wel? Nee dus, gelukkig. Anders hadden we nog moeten afwassen daar.

In de avond even lekker slapen om vervolgens uit te gaan. Er heerst een vloek op, wéér verslapen. Alsnog uitgegaan... En zelfs nog naar tantra (Ja die club voor de wat ouderen onder ons) geweest samen met Sheldon en Chris. Lokals van hier. Mooie avond gehad!

Zaterdag 4 mei
Tijd voor een beetje zon, door op het strand te bakken. Dit keer heb ik teint lichtrood opgedaan. Wie zijn kont brandt... moet op de blaren zitten.
In de avond filet american mét uitjes en stokbrood gegeten. Héérlijk.'

Zondag 5 mei
Gefeliciteerd mies, met je verjaardag!!!

Deze dag had ik speciaal vrij gehouden om eens goed te werken aan.... school. Dat dat nou moet.. echt vervelend in deze drukkende hitte. Pff, wat moet ik nog een hoop doen.. Tijd om eens een lekkere cracker te eten met chocoladepasta. Crackers? Die dingen daar, zacht, niet krakend, smakende naar zeepsop.. Ik word vindingrijker. Even in de broodrooster dan maar. Toen ik terug kwam vanaf de wc, was heel die toaster in lichterlaaie.. Steekvlam van 20 cm kwam er bovenuit. Als mijn crackers nu niet krokant zijn.. Natuurlijk wist ik precies wat te doen. Rustig blijven!! Ik heb het ding aan de stekker gepakt en naar buiten geslingerd. Het heeft nog een minuutje gebrand, maar toen had was de brandstof (mijn crackers) op.

Na dit heet avontuur wilde ik weer verder vlammen aan school. Helaaspindakaas, gewoon niets, nopes, nada. Wat doe je als dat niet lukt? Lekker ontspannen de torenhoge, stinkende afwas doen. Nooit gedacht dat ik zoveel hier zou leren. Terug in Nederland kunnen we onze vaatwasser wel wegdoen...

En ik heb nog een huisgenoot erbij. Het kan niet op. Ditmaal gaat het om een..... KRAB! Of kreeft. Het heeft in ieder geval scharen en dit lekker hapje houdt zich schuil in de keuken. Heel angstaanjagend hoor die scharen, gelukkig was meneer zo slim om weg te sprinten. Wel dom dat hij dacht onder de koelkast te passen om vervolgens met zijn kop tegen de onderkant aan te knallen. Bij het openen van de koelkastdeur zat hij daar, ook al van die vieze kraaloogjes. Toen het beest begon te lopen snel de koelkastdeur dicht gemaakt. 1-0 voor mij..

Wat een beestenboel hier. Echt een living home. Wat is het volgende? Kakkerlakken? Haaien? Olifanten?

Ik ga snel naar dromenland, want morgen weer fris en fruitig naar stage

Slaap lekker, droom zacht!
xx

• 06 Mei 2013 - 13:07

Anke:

Hahaha Laura! Wat een leuk verhaal weer! Toen ik jouw avontuur met de broodrooster las, moest ik meteen denken aans ons BBQ-avontuur in Blankenberge ;) Succes met al die beesten, ik hoop voor je dat het bij ratten en krabben blijft!

Liefs Anke

• 07 Mei 2013 - 17:40

0ma Enleo:

Lieve Laura

Wat een avonturen. je kunt er een boek van schrijven.ik heb medelijden,waarom er nu een rood lijntje

komt weet ik niet.

Bedankt voor de kaart lief hoor.
    geniet, doe je best en wij blijven je avonturen volgen.

dikke kus van oma groetjes van Leo

• 09 Mei 2013 - 17:41

Laura:

Lieve oma en Leo,

Bedankt voor de fijne reactie op mijn reisverslag. Erg leuk om te lezen. Het gaat dan wel een erg dik boek worden hoor! Ik blijf maar dingen meemaken. Meestal is het rode lijntje als er een foutje in het woord staat. Nou ik zie niets dat fout is hoor!

Fijn dat mijn kaartje eindelijk is aangekomen. Beter laat dan nooit. Ik blijf genieten en ook zeker mijn best doen op stage. Stage is nog steeds leuk, maar soms best zwaar.

Tot snel!
    Heel veel liefs van Laura