Happie Biersdag too mie!
Door: Jarige jop
Blijf op de hoogte en volg Laura
09 Juni 2013 | Guadeloupe, Philipsbourg
Donderdag 6 juni (18.00 lokale tijd)
Ping ping, bzzz, biepbiep. De eerste felicitaties uit het verre Nederland kwamen al binnen. Gek hoor, hier is het 6 uur vroeger en het was nog niet eens donker. Ik was druk bezig met traktaties maken voor die kids, ik had woensdag namelijk wel 100 keer gezegd dat ik vrijdag jarig zou zijn. Yeah, Friday we have a party from teacher.. Oh, do we get pizza?
Het is hier de normaalste zaak van de wereld om pizza te trakteren als je jarig bent.. Dit gaat toch echt tegen al mijn (Nederlandse) principes in. Natuurlijk wilde ik wel dat de kinderen mijn traktatie fantastisch zouden gaan vinden. Ik ben tenslotte maar een keer hier jarig. Dus even op naar de chinees om zakken snoep, koekjes en ijsjes te kopen. Dit kostte me maar een kleine $35!! dollar. Slik!
23.58
BEZOEK!!! Een verassing van Auke en Rene om mijn verjaardag goed te beginnen. Slingers, ballonnen en een lekker drankje. Proost!
Vrijdag 7 juni.
JARIGJARIGJARIG!
Door de korte onderbreking in de nacht, was het lastig opstaan. Op naar stage waar ik veel knuffels en felicitaties heb ontvangen. De mooiste plakwerkjes en tekeningen gekregen en zelfs parfum en een spiegel (hintje;)) Verder zal mijn vis erg blij zijn met mijn 'edelstenen' die ik heb gekregen!! Ik kon er niet aan ontkomen, mijn verjaardag moest even flink gevierd worden en wel in de ochtendkring. Ik mocht op de verjaardagskruk en kreeg de fantastische feesthoed op. (Daar keek ik echt naar uit, ik voelde het overal kriebelen) Eerst begonnen met een paar vragen stellen. Ik werd al 32 geschat, 200 en uiteindelijk toch 20! Verder waren de kinderen benieuwd wat ik allemaal had gekregen.. Uhm een drankje én kaarten! Geen auto juf? Wat at je vanmorgen? Ga je vanmiddag ook nog naar kidsworld? Nou jongens, ik denk niet dat ik daar binnen kom... Het hele feest kon beginnen toen de directrice binnen kwamen en spontaan 'lang zal ze leven' begon te zingen.
Tijd om te trakteren! Alle ogen dicht... doe ze maar open... En tadaaaaaa, missie geslaagd. 26 blijde gezichten, de pizza was helemaal uit beeld! Gelukkig maar, de snoepzakjes vielen in de smaak. Vooral de kauwgom mét tattoo was het helemaal. (Vast omdat kauwgom verboden is op school) Natuuuuurlijk wist ik dit wel...
Na schooltijd lag er nog een stapel werk, maar daarna snel naar huis gesneld! Mijn lieve oma wilde graag even skypen met mij! Die had ik al 2 maanden niet gezien. Echt super! Oma verbaasde zicht over alle techniek en vroeg ze af hoeveel geld dit gesprek ging kosten. Helemaal niets oma! Toen was het ein-de-lijk tijd voor die grote stapel kaarten en brieven. WAUW! Iedereen super bedankt, hierdoor voelde ik me echt jarig! Leuk om alles te lezen en post te krijgen uit Nederland...
Happy birthdag Laura, daar stond de huisbazin met haar zoontje. Ballonnen, bloemen, taartje mét Rainbow sprinkles (yes) en een cadeautje. Altijd goed om uit eten te mogen gaan. En wel bij het goat fish restaurant. Hopelijk hebben zo ook iets anders dan geit en vis op het menu!!
Tijd voor een klein dutje, om vervolgens de avond eens flink af te gaan maken.
Weer heeeeerlijk tapas gegeten bij karakter beach. Echt een aanrader!!
Lekker drankjes erbij om helemaal mijn verjaardag af te sluiten!
Zaterdag 8 juni
Tijd om even te relaxen op Baie Rouge, een strand in het Franstalige gedeelte. Voor het eerste in al die tijd hier , gesnorkeld. Eens even de flippers aangetrokken en een kijkje genomen onderwater. Toppie, al die vissen hier. Nadat we genoeg bijgekleurd waren, was het tijd voor lekker Hollandse kost. Chefkok Rene heeft zich uitgeleefd en het resultaat: Spinaziestampot met een lekkere balletje en jus. Lang geleden dat ik een balletje had gehad! Bij thuiskomst weer een verassing. Alweer een nieuwe huisgenoot! Nou deze plek is gewild... Of mensen rennen heeeeel snel weg als ze hier eenmaal wonen. De nieuwe aanwinst is Bobby. Een echte local. Groot, zwart, gespierd en erg friendly. Terwijl ik de koelkast weer vol aan het stoppen was met allemaal eten, kwam Bobby binnenlopen. Hij dacht dat ik een spook was (Ben ik nu nog wit dan?) Ik heb het getroffen hoor! Hij vertelde dat hij even zijn kamer ging stofzuigen. Zozo, als je wilt.. doe de rest van het huis ook maar even hoor!
Zondag 9 juni
Gestart met een lekker ontbijtje, kaas, krentenbollen en witte broodjes! Wat een mens al niet gelukkig kan maken!
School, skola, skool, skoel en deadline!! Die deadline komt te snel dichtbij. Tijd om eens even flink aan de slag te gaan.. Jakkes en dat terwijl de zon roept. Kunnen we die deadline niet gewoon uitstellen? Of beter nog, schrappen???
Oh mijn adoptiekat is weer terug! En aan zijn geluid te horen heeft hij honger.. Etenstijd.
Liefs,
Laura
10 Juni 2013 - 10:22
Clarien:
Lieve Laura, alsnog gefeliciteerd met je verjaardag!!! Je hebt van die mensen die altijd te laat zijn..om de een of andere reden ( alzheimer light noemt mijn collega het) wist ik niet (meer) dat je jarig was. Ik heb een druk werkweekend gehad, heeft t ook mee te maken. Sorry, maar ik ben blij te lezen dat je een leuke verjaardag hebt gehad! Een dikke knuffel van mij. Groetjes, Clarien -
12 Juni 2013 - 20:58
Caddie:
Hoi lau,
Ben blij je weer te horen. Maar je vakantie daar zit er weer bijna op. Back to your roots, THE netherlands THE place to be. Iedereen hier wacht met spanning op je terugkomst en het weerzien. Hoop dat je dan nog enkele Anekdotes hebt te vertellen. Dus geniet nog maar even van je cocktails de witte stranden en de vissen