Busje komt zo, busje komt zo... - Reisverslag uit Philipsbourg, Guadeloupe van Laura Duijnhoven - WaarBenJij.nu Busje komt zo, busje komt zo... - Reisverslag uit Philipsbourg, Guadeloupe van Laura Duijnhoven - WaarBenJij.nu

Busje komt zo, busje komt zo...

Door: Laura

Blijf op de hoogte en volg Laura

22 Juni 2013 | Guadeloupe, Philipsbourg

Dit soort weken, hier heb je er gelukkig maar 2 van in het jaar. De afsluitende weken zo nét voor de vakantie. Van die helse weken die voor juffies en meesters in het teken staan van: orde scheppen in de chaos, rapporten schrijven, overgangsgesprekken voeren, overdrachtsformulieren invullen, afscheid nemen van kinderen, alles klaar maken voor het volgende jaar.. oja.. en natuurlijk nog les geven!!

Wat een week. Poefh, gelukkig is het WEEKEND!

Maandag 17 juni,

'Laura, als jij eens even de dag draait, dan kan ik verder met de rapporten' 'Maar natuurlijk! Geen probleem' Al vaker dagen gedraaid, maar wat doe je als er niets meer op het programma staat?? Die knappe koppen hadden alles afgerond.. Juist dan ga je spelletjes doen, computeren en meer van dit soort ongein. Als een soort politieagent probeer je dan een beetje de rust te bewaren en zorg je ervoor dat de kinderen elkaar nog nét niet de koppen inslaan met monopolie. Structuur is iets dat deze kinderen echt nodig hebben...Met alleen een weigerende computer, vliegende huisjes van monopolie en kapotte stiften, mocht ik in mijn handjes klappen. Maandag voorbij: CHECK!

Dinsdag 18 juni

Lekker de klas uitgevlucht om het fa-vo-rie-te onderdeel van deze kids te doen. Lekker toetsen maken! Jippie!! Met een sticker waren deze kids nog wel te paaien. En als zeg ik het zelf... de resultaten vielen niet tegen! Dinsdag voorbij: CHECK!

Woensdag 19 juni

De maandag ging goed, dus ook maar de woensdag erbij pakken. Mijn mentrix had het super druk.. Toppie!
De spelletjes en alle andere zeer leerzame (schoolse) activiteiten werden onderbroken door een loeiende sirenen.. TADUUUUUU. Mijn grote vrienden van de ambulance kwamen het schoolplein opscheuren. Weg concentratie en stilte. Chips, heb ik genoeg gegeten? Komen ze mij persoonlijk opzoeken? Deze beste mensen kwamen voor een voorlichting voor alle onderbouwers. Jammer dat ze ruim 2 uur te laat waren, vast druk gehad onderweg?
De bovenbouw is deze week een beetje klaar met werken dus die sloten fijn aan. Drupdrupdrup.. Dat is waar ook. Regenen kan het hier ook.
Natuurlijk is er dan een back-up plan. Dit lag ook weer te verstoffen in de kast.

Huphup iedereen naar binnen. In de gymzaal met 150 kinderen is warm. Ik heb gezien hoe het NIET moet. Dat kinderen niet in slaap zijn gevallen bij deze zeer saaie presentatie van een ambulancemedewerker. Deze beste vrouw viel héél vaak in herhaling. Poefff zeg, na 5 minuten had ik het alarmnummer al wel 100 keer gehoord. Dit beloofde een lange zit te worden. En niets was minder waar. 'Wanneer moet je een ambulance bellen? ' Als je nek is gebroken, als je mama een baby krijgt, als je in je hoofd geschoten bent. Allemaal realiteit hier. Toen de vrouw begon te praten over de 'undertakers' en een overledenen in een diepvries vergeleek met het eten wat je papa en mama kopen en in de vriezer doen, ben ik maar afgehaakt! Verbanden, spuiten, zuurstofflessen, brancards, het hele rattenplan is doorgesproken.. Kortom, ik weet nu echt alles!

Na deze spectaculaire presentatie was het tijd om eens even flink de spieren los te dansen. De kinderen krijgen hier wekelijks D'OGA. Een combinatie van yoga en dans. Met alle onderbouwgroepen werd een flashmob gehouden. Wat een fantastisch gezicht. Dit resultaat is te zien op facebook!

Donderdag 20 juni
De vrije dag waar ik al een hele week naar uit keek!! Lekker uitgeslapen, want dat was ik al bijna verleerd. Even wat zon gepakt om nog een beetje bij te kleuren en toen skypen met mijn vriendinnetje Anke en natuurlijk met de happy family. Het gaat tijd worden om naar huis te gaan. Ik word gemist thuis. In de avond neergestreken bij onze vaste frietkot de Yachtclub. Hier weer een heeeeeerlijk oerhollands delletje speciaal gegeten. Puur genieten.

Vrijdag 21 juni

De dag waar ik al slapeloze nachten van had gehad. Met de hele bups naar Kidsworld. Een 'pretpark' binnen de maatstaven van Sint Maarten. Een park waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Ojee, weg met de structuur en kom maar op met die vrijheid. Busjes komt zo, busje komt zo... Ik had mezelf gewapend met een EHBO koffer, oordoppen, flinke dosis strafwerk, zonnebril , rollen behang, potten lijm én duct tape
Kom maar op met die dag!!

In de bus was het natuurlijk lachen, gieren, brullen. Ik kreeg nog een bemoedigende knipoog van de chauffeur. We waren de straat nog niet uit of ik had al pijn aan mijn oren van het gekrijs. Uhm jongens, hoe lang gaat dit ritje duren???? Na 500 m. trapte de chauffeur abrupt op zijn rem. Chips zijn we een kind verloren? Benzine op? Nee hoor, een bekende. Ja dan MOET je dus midden op de weg stoppen om, even half uit het raam hangend, een gesprek te voeren. Na deze pauze reden we verder. Gas op die lolly... Onze speedy kreeg een telefoontje, wat doe je dan? Juist, gewoon opnemen terwijl je over een rotonde heen rijdt met 50 gillende kinderen in de bus. Uiteindelijk waren we bij het walhalla voor die koters. Kidsworld! Blij toe. Oké houd even je stoel vast...

.....
.......

Ik leef nog, wauw geef die kinderen een speeltuin en ALLES gaat goed.
Geen 'teacher, he hit, bite, punch me' Geen 'teeeeeacher, he said this...'
Heb zelfs lekker in de zon kunnen zitten terwijl de kinderen in de ballenbak lagen, op skelters reden, van de glijbaan zoefden, een filmpje keken of ander leuks.

Terwijl mijn maag zich omdraaide van het vette eten, genoten de kinderen om 11 uur al van hotdogs, kipnuggets, friet en pizza.
De terugweg was beter te doen dan de heenweg. Deze chauffeur had een goede voorbereiding getroffen door alvast een koptelefoon op te zetten... Helemaal toppie!

Na schooltijd een poging gedaan om alvast iets op te ruimen.. Een kast opengetrokken en net zo snel weer dicht gedaan...
Volgende week de laatste week, een week vol dingen. Afscheid directrice, kijken in andere klassen, grote schoonmaak en dan op vrijdag;
VAKANTIE!!!!

Al betekent het voor mij dat mijn grote avontuur en dan ook bijná opzit.
Als ik jullie allemaal kon overvliegen, had ik dat gedaan!! Het is hier echt volop genieten, het weer, het eten en de mensen!

Ik ga genieten van de avond en ben benieuwd wat dit weekend gaat brengen!

Sleep well! XX

• 22 Juni 2013 - 03:53

Mam:

Hee meid,

Terwijl jij je door de laatste hectische week doorwerkt, is het hier al gewoon vakantie!! Niks geen afsluitingen meer, maar iedereen al lekker vrij. Het weer was deze week wel te vergelijken met het weer bij jou. Hoge temperaturen en af en toe een fikse bui. Nog 4 dagen stage.....de tijd is omgevlogen! Misschien kun je je reisblog thuis voortzetten, iedereen leest je verhalen met zoveel plezier.....
    Wij zien uit naar je thuiskomst!

Tot snel!

Xxxx

• 22 Juni 2013 - 09:01

Amy :

Het einde komt in zicht en je hebt het toch maar mooi geflikt allemaal!! Geniet er nog even van en succes met je laatste weekje! X

• 25 Juni 2013 - 17:38

Imke:

Een beetje een late reactie, maar ik heb het alsnog gelezen natuurlijk!
    Klinkt inderdaad als een erg drukke en hectische week maar ook ergens wel leuk! Zo te horen gaat het leiden van de klassen supergoed, echt fijn :D
    Zo'n dagje naar het pretpark klinkt inderdaad zeer vermoeiend maar stiekem ook wel leuk. Ik ben zo benieuwd hoe bruin je bent als je terug bent haha.

Hier ook de laatste week. Nog even tanden op elkaar en leren voor de laatste tentamens/eindassessment, zucht. Gelukkig kom jij daarna weer terug naar ons heeeeerlijk zomerse landje (not)!

Geniet van je laatste daagjes daar nu het nog kan. xxxxxxxx